محسن آجرلو
یک نخستین دیگر، یک کار بزرگ و انجام نشده دیگر را به نام خودش زد. آن هم زمانی که شاید نگاهها معطوف همتیمیهایش شده بود. با این حال یک بار دیگر، یک نشدنی دیگر را برای شمشیربازی ایران انجام داد تا نامش ماندگارتر شود و برای همیشه تاریخ، عنوان سد شکن را برای خود کند. کسی که 7 سال پیش و برای نخستین بار، رویای المپیکی شدن شمشیربازی ایران را به حقیقت بدل کرد و در المپیک ریو هم تا یک قدمی کسب مدال پیش رفت و چهارم شد. حالا هم که در اوج پختگی و تجربه هنوز هم برای سابر ایران شگفتی رو میکند و در تازهترین تردستی خود، برنز قهرمانی جهان را برای نخستین بار به نام خودش بهعنوان یک ایرانی زده است.شمشیرباز سوادکوهی را حالا دیگر خیلیها میشناسند و شناسنامه شمشیربازی است. «مجتبی عابدینی» 35 ساله که شناخته شدهترین و بهترین سابریست در یک دهه اخیر بوده، حالا در شرایطی که نزدیک سن بازنشستگی هم میشود، دوباره به اوج برگشته و نتیجه فوقالعادهای گرفته است. کسب مدال برنز جهان آن هم در سال قبل از المپیک که تمام دنیا سر و دست میشکنند برای گرفتن سهمیه، ارزش آن را از طلای سالهای گذشته هم بیشتر میکند. با این حال عابدینی که مرد کارهای بزرگ و نشدنی است، دقیقا در همین سال ویر گرفتن مدال کرده و حالا هم آن را به گردنش آویخته است.
12 برد پشت سر هم
برای مدال قهرمانی جهان
شمشیربازی مانند برخی رشتههای انفرادی دیگر نیست که بشود با سه یا نهایت چهار برد به نیمه نهایی رسید. در همین رقابتهای قهرمانی جهان که در بوداپست برگزار شد، بیش از 160 شمشیرباز از سراسر دنیا حضور داشتند و با هم رقابت کردند. با این تعداد حتی اگر از همان ابتدا هم همه در جدول حذفی قرار بگیرند، 8،7 مسابقه لازم است تا یک شمشیرباز به فینال برسد. با این حال در قهرمانی جهان شمشیربازان ابتدا در مرحله گروهی روی پیست میروند و سپس نفرات برتر به جدول اصلی میرسند.عابدینی در این مسابقات، با کسب شش پیروزی پیاپی در مرحله مقدماتی به جدول اصلی رسید و در این مرحله هم با شکست دادن شش شمشیرباز دیگر به نیمه نهایی رسید. مرحلهای که نخستین مدال تاریخ شمشیربازی ایران در قهرمانی جهان را قطعی میکرد و برنز را به او میداد. عابدینی در مسابقه سیزدهم با توجه به فشار زیاد مسابقات و مصدومیتی که پیدا کرده بود، بازی را به سابریست نامدار مجار واگذار کرد و به مدال برنز قهرمانی جهان رسید. مدالی که برای نخستین بار برای شمشیربازی ایران به دست آمده و اتفاق بسیار بزرگی برای این رشته المپیکی به حساب میآید.عابدینی پس از 6 برد در مقدماتی و صعود مستقیم به جدول ۶۴ نفره، به ترتیب نمایندگانی از ژاپن، تونس، روسیه و آلمان را پشت سر گذاشت و در آخرین دیدار نیز مقابل آندراس زاتماری قهرمان جهان از کشور مجارستان متحمل شکست شد.
بازگشت انفجاری عابدینی
عابدینی در ماههای اخیر، افت محسوسی داشت.
دوبار به شدت مصدوم شد و در رقابتهای انفرادی نمیتوانست آنطور که باید و شاید ظاهر شود. اتفاقی که خیلیها را نگران کرده بود و خودش را هم در ردهبندی جهانی در شرایط نه چندان خوبی قرار داده بود.
با این حال سبقه قوی و پر و پیمان او در کنار تجربه حضور در دو المپیک باعث شد تا بازگشت فوقالعادهای داشته باشد و به آمادهترین سابریست ایران تبدیل شود.
عابدینی ابتدا در قهرمانی آسیا که دست کم از جهانی ندارد، به مدال برنز رسید و حالا هم در قهرمانی جهان مجارستان، دست به کار بزرگی زد و روی سکو رفت و مدال تاریخی برنز جهان را به ارمغان آورد تا یک بار دیگر در 35 سالگی به اوج خود برسد و یک بار دیگر برای ایران تاریخسازی کند.